Контузията на Кубрат Пулев му отне шанса да се изправи срещу Антъни

...
Контузията на Кубрат Пулев му отне шанса да се изправи срещу Антъни
Коментари Харесай

От IBF потвърдиха: Пулев си остава официален претендент

Контузията на Кубрат Пулев му лиши шанса да се изправи против Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф за международните трофеи на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA).

Това породи редица въпроси за бъдещето на Кобрата и статута му на формален кандидат, защото сегашната му опция за купа отпадна и на Джошуа бе назначен нов съперник - Карлос Такам, който е идващият в ранглистата на IBF. 

Кубрат Пулев обаче остава формален кандидат за международната купа, разкриха от IBF пред Sportal.bg.

“На Джошуа бе подредено да пази купата си на IBF против Карлос Такам, който е идващият вероятен кандидат. Не е несъмнено какъв брой време ще е нужно на Пулев за възобновяване, само че той остава формален кандидат за купата на IBF в тежка категория. Все отново, той ще би трябвало да изчака реда на наложителни отбрани, с цел да получи още веднъж опция за купа, защото първенецът ще бъде допълнително от една версия (в случая - на IBF и WBA) ”, сподели пред Sportal.bg Жанет Салазар, пресаташе на Международната боксова федерация.

След като Джошуа организира наложителна отбрана на купата във версия IBF, ще би трябвало да направи същото във версия WBA. Чак вероятно по-късно в границите на към година ще бъде планувана нова дата за наложителна отбрана от IBF против формалния кандидат, който остава Кубрат Пулев. Възможно е след възобновяване си Кобрата да организира един мач преди новия си късмет за шампионски дуел.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР